Avem unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa dar nu știm ce să facem cu el 

de | 18.08.2023

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a lansat, joi, spre consultare publică, ”Strategia naţională a României pentru dezvoltarea turismului 2023-2035”, document din care reiese intenția ca numărul de turiști străini care vizitează România să se dubleze până în 2035. N-am citit documentul, l-am căutat dar probabil e ascuns bine pe site-ul ministerului, dar am și eu câteva idei.

Întâmplarea face că am fost acum pe unul dintre cele mai mișto drumuri din Europa și care este în România. Mă rog, ar putea fi unul dintre cele mai mișto drumuri din Europa. Și aici mă refer la drumul de Drobeta-Turnu Severin până la Moldova Veche care este absolut fantastic. Asfaltul e bun iar Dunărea îți oferă niște peisaje pur și simplu spectaculoase, iar eu am prins o vreme cam câinoasă și tot mi s-a părut super mișto.

Numai că

Băi dragii noștri de la Ministerul Turismului, înainte de a face marea strategie de atragere a turiștilor străini în România, puneți naibii indicatoare în engleză în toată țara, așa cum sunt în țările în care turiștii străini dau năvală în fiecare an.

Apoi, aveți o minunăție de drum dar habar nu aveți ce să faceți cu el. Uite o idee simplă: tăiați toate buruienile și arbuștii dintre drum și Dunăre ca să poată turistul să admire peisajul, și tot în ideea asta, nu mai puneți parapeții ăia de doi metri pe marginea drumului că nu se vede Dunărea din mașină din cauza lor.

Din loc în loc, amenjați locuri de belvedere. Băi, am trecut pe lângă Cazanele Dunării și nu am găsit un loc unde să opresc mașina și să fac niște fotografii iar locul arată bestial. Am văzut după aia că sunt zone pe stâncile din jur unde poți urca la picior dar nu sunt indicatoare către ele.

Și nu în ultimul rând, o chestie care ține de noi toți: curățenia. Nu era loc în care să oprești mașina și să nu fie pline de gunoaie. Absolut oribil.

PS V-aș fi dat mai multe poze dar pe lângă faptul că nu am avut unde opri a mai și plouat 80% din timp.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.