Uneori legea trebuie să se supună voinței oamenilor 

de | 20.08.2023

Legile, în general, sunt bune pentru societate: îi apără pe cei slabi, crează ordine în dezordine, stabilește limitele conviețuirii umane etc. Teoretic, legea trebuie să-i apere și pe cei proști de prostia lor, dar câteodată lupta cu prostia înseamnă doar timp pierdut. Și atunci legea nu trebuie să se opună voinței oamenilor. 

De exemplu, eu aș da o lege prin care salvamarilor să le fie interzis să intervină pentru a-i salva pe cei care intră în mare când e arborat steagul roșu. Adică eu înțeleg: e steag galben și te-ai dus din greșeală un pic mai departe!? Toată lumea mai greșește, doar nu o să-l lași pe turist să dea ortul popii. Pe verde la fel: ți-ai supraestimat talentul la înot!? Ni se mai întâmplă uneori să avem o părere mai bună despre noi decât suntem în realitate.

Dar dacă ai intrat pe steag roșu în mare, ești pe barba ta, tăticule. De ce să-și riște viața altul pentru că tu nu ai trecut de stadiul de maimuță bipedă? Dacă ești îndeajuns de prost să crezi că în nota de plată de la hotel a intrat și opțiunea de mare liniștită, atunci asta e, succes și spor la cântat iodlere cu îngerii. Se numește selecție naturală.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.