Șmecheri și tiriști în sensuri giratorii

de | 23.01.2024

În drumul spre și dinspre birou trec prin două sensuri giratorii și nu este zi dată de bunul bărbos în care să nu întâlnesc două categorii de șoferi care mă scot din calmul meu ardelenesc.

Prima categorie este formată de șoferii care se încadrează pe prima bandă dar fac la stânga sau chiar se întorc de unde au venit, bazându-se pe faptul că cei de pe banda a doua trebuie să le acorde prioritate în sensul giratoriu. Ăștia nu fac nimic ilegal, da-s nesimțiți pentru că profită de lege. Lege care e puțin debilă pentru că: 1. nu ajută la fluidizarea traficulu, 2. nu ai vizibilitate în partea dreaptă a mașinii când virezi la stânga. Și uite-așa, din cauza lipsei de vizibilitate, câteodată se mai ciocnesc, iar șmecherul ce mergea pe prima bandă, chiar dacă făcea stânga, o să stea cu mașina în service câteva săptămâni.

A doua categorie sunt șoferii de TIR care intră în giratoriu pe principiul „ferea că-s mare”. Nu toți, pot să jur că niciodată un șofer de TIR ucrainian nu mi-a acordat prioritate, mai sunt și unii din România, dar marea majoritate se uită la tine și se bagă. O mențiune specială (și multă carne-n frigider) am pentru șoferii cu numere de Tulcea ale unei firme de transport cereale. Ăia parcă-s toți trecuți pe la aceeași școală de șoferi de TIR și niciodată, dar niciodată, vreo unul dintre ei nu a mi-a acordat prioritate.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.