Se vinde un sat

de | 11.11.2022

Dacă aveți puși deoparte 260.000 euro, poate vă gândiți să cumpărați un sat din Spania, aflat la granița cu Portugalia și care pare să aibă chiar o priveliște minunată către un lac de acumulare. Foarte tare mi se pare că satul a fost scos la vânzare pe un site de imobiliare și deja a strâns câteva zeci de mii de vizualizări. Agentul imobiliar spune că a purtat chiar și 300 de discuții cu diverse persoane interesate din toate colțurile lumii.

Satul se numește Salto de Castro și are 44 de clădiri ce totalizează 6.600 m2, garaje, terase, grădină, un hotel, o biserică, o școală și o piscină publică. La prima vedere suma nu pare mare pentru un sat, dar investiția ulterioară sigur va fi mult mai mare, undeva în jur de două milioane de euro. Clădirile nu-s niște ruine dar e nevoie de reparații.

Satul a fost construit de uzina electrică pentru muncitorii de la baraj undeva în anii 80. După terminarea lucrărilor nu a mai locuit nimeni acolo. Actualul proprietar l-a cumpărat prin anii 2000 în ideea de a face un resort turistic, numai că pare că nu i-au ajuns banii.

Mă întreb cât de rentabil ar fi să investești în așa ceva pentru că locația e cam la trei ore cu mașina de Madrid, o oră de Salamanca sau Valladolid, și, cu strategia potrivită, cred că ar merge ceva în turism.

Oricum, l-am trecut pe lista mea cu locuri de văzut.

Distribuie!

Comentează!

2 Comentarii

 1. dojo

  Faptul ca a discutat deja cu 300 de persoane si nu s-a „dat”, e deja ciudat. La cat costa, pana si eu mi-as baga gatul in lat pentru o ipoteca. Sunt enspe mii de oameni care au banii astia (sau posibilitatea sa faca rost de ei / priemeasca ipoteca), deci ceva scartaie.

  Ce poate fi problematic:

  – satul e nelocuit. Asta inseamna ca nu mai ai aprobari, certificari etc. Depinde cat costa astea, pot fi cateva mii sau zeci de mii de euro.

  – trebuie facute renovari uriase, exact din motivul cu nelocuitul.

  – care sunt taxele pe proprietate? Ca sunt mai multe case, deci platesti taxe pe ele. Daca exista un sistem care creste taxele pe masura ce ai mai multe proprietati, ai cam imbulinat-o.

  Ce potential turistic REAL are zona? Ca Spania rupe cu litoralul. Nu stiu cat de interesati sunt oamenii sa mearga la nus’ ce lac. Daca e o zona arida si aprox. anosta, nu se va dezvolta prea repede.

  Interesant de urmarit insa, asta e clar 😉

  Răspuns
  • Gabi

   Clar că e de muncă acolo și de băgat mulți bani, eu m-am gândit că la următoarea escapadă în Portugalia aș putea trage o fugă până acolo, așa, de curiozitate.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.