România, țară mâncată de câini

de | 23.01.2023

Mi-a fost greu să văd știrea cu femeia care a murit în urma mușcăturilor de câini. La început creierul meu efectiv refuza să perceapă imaginea femeii moarte după ce cu un an în urmă trecuse printr-un incident similar. Dar știrea a fost atât de difuzată încât până la urmă am fost nevoit să asimilez toate detaliile și să trag toate concluziile. “Să omorâm câinii, ba să-i omorâm pe ăia din primărie” a sărit gloata din social media. Dar …

În iunie 2022 cade podul de la Luțca imediat după ce fusese redat traficului. Vă aduceți aminte? Sau ați cam uitat, nu-i  așa!? După prăbușirea podului scriam pe Facebook:

“În comuna Sagna sunt 4 secții de votare iar la alegerile locale din 2020 în trei dintre ele Ionel Arsene a fost ales președinte al Consiliului Județean. În comuna Bîra sunt tot 4 secții de votare și tot în trei dintre ele a ieșit primul Arsene, în una chiar a avut ceva mai mult de 73%. Situația e la fel și în comuna Boghicea. În Stănița Arsene a rupt: aproape 70% din voturi i-au revenit. În Doljești a pierdut la mustață.

Arsene a câștigat propulsat și de cei care au devenit primari PSD în comunele Sagna, Bîra, Boghicea și Stănița.

Ce au în comun cele trei comune: toate au nevoie de podul ce tocmai s-a făcut praf. Cu părere de rău trebuie să vă spun că ați cules ce ați ales. Să vă gândiți la asta de fiecare dată când veți ocoli câțiva km buni ca să ajungeți la oraș sau când ambulanța va întârzia zeci de minute ori o să vă ardă casa pentru că pompierii nu au ajuns la timp.”

Nu cred că am avut vreodată o postare mai distribuită și toți ăia care nu erau afectați direct de căderea podului au început să arunce cu pietre în cei care-i înjurau pe cei de la CJ că acum trebuie să ocolească kilometri mulți.

La o zi am publicat asta:

“După o zi în care problema podului de la Luțca a fost întoarsă pe toate părțile, o concluzie se ridică la suprafață precum broasca din apă: acolo s-a făcut o ilegalitate. Că a fost Arsene sau altcineva, e cam clar că decizia de a reda podul circulației a fost greșită și, mai ales, ILEGALĂ, pentru că există cel puțin o lege care ar trebui să-i pună la adăpost pe cetățenii plătitori de taxe și impozite de astfel de pățanii.

Dar care sunt vinovații de toată tărășenia? Nu cumva cei care ne conduc nu sunt decât oglinda societății?

De fiecare dată când urci mașina pe trotuar sau parchezi în loc nepermis, comiți o ilegalitate. De fiecare dată când dai o “atenție” ca să meargă treaba “unsă”, comiți o ilegalitate. De fiecare dată când instalezi un Windows fără licență, comiți o ilegalitate.

Așa fac și cei care ajung vremelnic la conducere, încalcă legea, numai că fiecare o face de la nivelul funcției, iar dintr-o societate în care mica corupție, șmechereala, descurcăreala sunt omniprezente, ce ar putea să iasă!?

Prin urmare, data viitoare când te mai revolți că nu merg lucrurile în țară, întreabă-te și cât de responsabil ești tu în viața de zi cu zi și ce faci tu ca să schimbi ceva?”

Și am început să-mi iau hate tăticule. Muuult hate! Pentru că românul sadea se simte al naibii de bine când poate da vina pe cineva iar el e alb și imaculat laptele proaspăt ieșit din țâță.

În cazul de față lucrurile stau fix la fel. Huo primăria că n-a strâns câinii! Dar cine s-a dus o dată la patru ani să pună ștampila cu laba lui pe toți șpăgarii nenorociți!? Și la urma urmei cum naiba au ajuns câinii ăia acolo? S-au teleportat de pe Marte sau cineva i-a lăsat să trăiască liberi ca americanii la Woodstock în anii ’70?

În România anului 2023 o femeie moare mâncată de câini pentru că România e constant și invariabil mâncată de câini. Câinii ne mănâncă taxele și impozitele iar în 2023 încă mai avem discuții despre lipsa autostrăzilor și trenuri care întârzie cu orele. Câinii ne mănâncă sănătatea pentru că dacă te împinge ghinionul într-un spital din România riști să ieși de acolo mai bolnav decât ai intrat. Câinii ne mănâncă viitorul pentru că școala este depre profesori, nu despre elevi. Și noi mergem periodic ca niște cățeluși nevinovați la vot și votăm aceeași șefi de haită punând botul la lătrăturile patriotarde și sperând că ne vor scăpa și nouă un os.

Au fost multe momente care m-au umplut de furie dar ăsta … ooo … ăsta mă determină foarte tare să nu vreau să mor în țara asta. Pentru că vinovați de moartea acelei femei nu e doar câinele care i-a mușcat artera femurală, nu e doar câinele ales la fiecare patru-cinci ani, nu e doar câinele care a lăsat câinele slobod, vinovați sunt milioane de câini cu drept de vot.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.