Lazio Roma-CFR Cluj, se anunță o dublă anevoioasă pentru ardeleni…

de | 15.02.2023

CFR Cluj, campioana României de 5 ori la rând, s-a calificat mai departe în „Primăvara Europeană”. A picat cu Lazio Roma în Conference League (a treia și ultima competiție europeană de fotbal între cluburi, după Champions League și Europa League). Și da, la tragerea de sorți de la Nyon (Elveția) cei de la CFR Cluj au avut ghinion! Asta pentru că, Lazio Roma era poate cel mai greu adversar pe care îl putea avea CFR în această fază a competiție.

Lazio este o echipă de fotbal ce joacă în Seria A (denumirea primei ligi a Italiei), și pentru că în fotbal cifrele contează, toată echipa a celor de la Lazio este cotată la 264.400.000€! (cotele sunt luate de pe transfermarkt.com, site de specialitate)

Echipa CFR-ului în schimb este cotată la doar 29.630.000€. Țin să precizez, CFR Cluj este a doua ceea mai valoroasă echipă din România după FCSB.

Pentru a vă face o idee, atacantul celor de la Lazio, Ciro Immobile face aproape cât toată echipa CFR-ului fiind cotat la 23.000.000€. În schimb cel mai important jucător al celor de la Lazio este sârbul Milinković-Savić, mijlocaș central cu o cotă de 60.000.000€.

De cealaltă parte la CFR-iști este fundașul Andrei Burcă, doar 4.000.000€ valorează acesta.

Gata, v-am bătut acum la cap cu cifrele să trecem la rezultate!

În campionatul intern, Lazio ocupă poziția a șasea cu 39 de puncte, în 2023 cei de la Lazio au jucat 9 meciuri oficiale dintre care au bifat:

  • 3 victorii
  • 3 egaluri
  • 3 înfrângeri

Țin să menționez, o victorie și o înfrângere sunt din Cupa Italiei.

CFR Cluj a bifat 4 meciuri oficiale în 2023 dintre care; 2 victorii consecutive, cu Farul Constanța (3-0) în deplasare și cu FC Voluntari( 1-0) tot în deplasare și două înfrângeri, una acasă cu FCSB (0-1) și în deplasare sâmbătă seară la Craiova (0-2). Nesatisfăcător pentru o campioană a României. 

În ultimul rând, vreau să precizez faptul că CFR Cluj și Lazio s-au mai întâlnit o dată în competiții europene, în sezonul 2019/2020 în grupele Europa League, a doua competiție ca importanță. Atunci CFR Cluj reușea să câștige acasă cu 2-1, revenind chiar de la 0-1 pentru italieni, dar cum minunile nu țin mult, CFR a pierdut meciul retur din Italia cu 0-1 prin golul marcat de Joaquín Correa din offsaid, aspect neobservat de arbitrul tușier, la aceea perioadă nici VAR-ul (arbitrajul video) nefiind în Europa League!

Asta este, până la urmă, vrem fotbal și sper din tot sufletul ca CFR Cluj să reziste eroic pe Olimpico joi seara și cine știe… poate calificarea Clujul să o obțină… mingea este rotundă și orice se poate întâmpla!

Fotografie de la meciul CFR Cluj-Lazio Roma 2-1, grupele Europa League; data: 19.09.2019
Locație: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Asistență la meci: 9222 persoane
Sursa: sslazio.it

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.