e-Factura e degeaba

de | 02.02.2024

Statul român se luptă cu evaziunea. Teoretic și declarativ. Puțin câte puțin, se introduc tot felul de măsuri pe care firmele trebuie să le accepte, n-ai cum altfel, măsuri care ar trebui să scoată la iveală rețeaua subterană de evazioniști. Ultima ispravă: e-Factura.

Între timp, unul dintre cei care trag sforile acolo sus – și președinte de consiliu județean, este vizitat dis-de-dimineață de DNA. Cu ocazia asta aflăm că dumnealui și famiglia dumnealui au ca mașini de zi cu zi un Bentley și un Lamborghini, că cheltuie milioane de lei în concedii de lux și că locuiesc într-un mic apartament de 800 mp cu o chirie de 6.000 de euro pe lună. Bine-nțeles că toate astea nu apar în declarația de avere a politicianului.

Și de aici dilema cu e-Factura sau cu celelalte măsuri pe care le ia sau vrea să le ia guvernul: toate sunt orientate spre cei care deja plătesc taxe. Adică dacă eu am emis facturi și emit în continuare, e-Factura nu face decât să-mi adauge un pas în tot acest proces, dar cel care nu emite facturi, nu emite și gata. Pe politicianul vizitat de DNA nu-l afectează în nici un fel e-Factura și îl doare la bască de ea. Banii negri rămân bani negri.

Dar ce mă deranjează foarte tare este că șmecherul ăla se plimba cu Bentley-ul prin oraș de ani buni, dar nu s-a gândit niciun procuror să-l ia la întrebări de ce nu e în declarația de avere. Uitați-vă un pic la graficul de mai jos și vedeți care este decalajul dintre valoarea pensiei unui procuror sau judecător și restul lumii! Te-ai aștepta ca la așa beneficii să zbârnâie justiția în țara asta.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.