Dubla măsură în România: antreprenori vs. parlamentari

de | 01.02.2023

În 2023, Frăția Hoților (a se citi Coaliția de Guvernare) s-a gândit că micii antreprenori, mama lor de îmbuibați, o duc prea bine, prin urmare au băgat condiții ca să rămâi la micro întreprindere. Și uite-așa, micul nostru business de familie s-a trezit trecut la plata a 16% pe profit în loc de 3% pe încasări. Asta chiar nu ar fi o problemă, la urma-urmei mi se pare mai logic și echitabil să plătesc taxe pe profit, adică dacă încasez 100 și cheltuiesc 80 înseamnă că plătesc 16% din 20, mai exact 3,2 lei. Super! Numai că nu-i așa.

Pentru că cei care legiferează au tras concluzia că suntem o nație de hoți (știu ei mai bine, ei fiind cei mai hoți dintre hoți) s-au gândit așa: tot ce e legat de mașini (combustibil, reparații etc) decontăm numai 50%. Adică dacă încasez 100 și cheltuiesc 80 dau la stat 16% din 40, nu din 20, mai exact 6,4 lei. Păi de ce!? Păi pentru că angajatul se duce cu mașina firmei la piață, la supermarket, acasă, la nunți, botezuri și cumătrii, la etc etc etc, cum s-ar zice că se profită de statul român făcându-și de cap cu mașinile instituției pe banii statului.

De partea cealaltă, parlamentarilor li se decontează un drum pe săptămână din capitală până în circumscripția unde au fost aleși dacă folosesc mașina, li se asigură un carnețel cu bonuri valorice pentru achitarea biletelor de tren sau/și avion, iar pe lângă toate astea mai primesc și o sumă de bani (1300 lei) pentru deplasarea în circumscripție, bani a căror cheltuire nu trebuie să o justifice în nici un fel. Banii ăștia îi primesc oricum. Adică se duc au ba în circumscripție, nu contează, banii curg. Numai în Neamț sunt vreo câțiva parlamentari care nu au mai dat nas în nas cu un votant de la alegeri, pentru că ei sunt de prin țară dar au fost parașutați de partid pe listele din județ și gata.

Pe lângă parlamentari, nu mai zic de primari și alți funcționari din primării care folosesc mașinile de serviciu ca pe mașini personale, sau deputați ajunși mari “voievozi” locali cărora primăriile le pun la dispoziție mașină cu șofer.

Ei dragilor, la ăștia nu se aplică legea cu decontarea a 50%, lor li se dă tot, pentru că ei sunt în slujba cetățenilor și merită. Iar România e statul în care toți suntem egali.

Am scris corect „fir-ați ai dracu’ de hoți”?

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.