Ce naiba e cu sistemul politic din România!?

de | 29.04.2024

Cu ceva ani în urmă, când eu și Teo eram echipa redacțională de la inRoman.ro, se întâmplă că orașul Roman să rămână fără ambulanță de tip C, adică din aia tip spital mobil, cu echipaj de medici capabili să intervină la accidente rutiere și alte evenimente din care rezultă victime grave. Teo ia situația în mâini și, luni de zile, discută cu tot felul de oameni în a căror pix ar fi stat aprobarea unei astfel de ambulanțe la Roman, un oraș străbătut de E85 „drumul morții” și două râuri din care anual se scot oameni care se îneacă. Dar oricât a încercat ea, oricâte telefoane ar fi dat și emailuri ar fi trimis, totul părea în van. Pe undeva prin minister era o hârtie care spunea că numai orașele reședință de județ au voie să dețină o astfel de ambulanță.

În perioada aia s-au schimbat nu știu câți miniștri iar Teo a vorbit cu toți, s-a contrat de câteva ori și cu Arafat: nimic. Arafat chiar a fost vehement împotriva ideii, ceilalți miniștri au promis că se rezolvă și aia a fost tot.

Ajunge ministru Sorina Pintea și o paște nenorocul să vină în vizită la spitalul Roman, ocazie cu care Teo o ia la întrebări pe subiectul ambulanței. Se dovedește că nu știa nimic despre subiect, cu toate că atât primarul orașului cât și președintele consiliului județean de la acea vreme se lăudau cu eforturile pe care le fac ei. Dar, spre surprinderea noastră, Sorina Pintea îi dă datele de contact Teodorei și îi spune să o contacteze să o pună la punct cu subiectul. Pe principiul „bate fierul cât e cald”, în cel mult o oră Teo trimisese deja documente prin email și a urmat un schimb de mesaje și emailuri până la ora două noaptea. După două zile orașul primea aprobare pentru ambulanță. Ce nu făcuseră alții într-un an de zile, Sorina Pintea rezolvase în două.

Nici nu vă dați seama cât de surprinși am rămas când am aflat că a fost prinsă că a luat șpagă pentru niște achiziții la un spital. Acum a fost condamnată la 3 ani și șase luni pentru luare de mită. Ce naiba e cu sistemul politic din România!?

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.