Un punct de vedere alternativ la știrea cu bătrâna condamnată pentru că a provocat un accident

de | 02.10.2023

Știrea cu bătrâna condamnată pentru că a provocat un accident rutier traversând neregulamentar E85 a făcut vâlvă pe net. Polițiștii au stabilit că un șofer a tras de volan ca să o evite și a lovit o altă mașină, în care erau doi oameni. Toți cei trei din mașini au murit; bătrâna a trăit ca să se vadă condamnată la plata a 170.000 euro daune familiilor victimelor și ceva muncă în folosul comunității.

Bine-nțeles că pare de bun simț ca cel răspunzător de o așa tragedie să plătească. Așa e într-o societate normală, dar tot într-o societate normală, infrastructura rutieră ar fi gândită pentru toți: fie că sunt șoferi, bicicliști sau pietoni, și pentru ca astfel de lucruri să nu se întâmple. Iar cine știe intersecția respectivă știe cât e de periculoasă și că acolo adesea traversează E85 bicicliști și pietoni, fiecare făcându-și o cruce mare și sperând să ajungă pe partea cealaltă de drum. Eu, dacă am treabă la Săbăoani, evit să mă duc pe acolo tocmai din cauza acelei intersecții. Acolo e o limită de viteză la 75, dar credeți că sunt mulți care o respectă?

Se vede din reportajul de la ProTV că femeia nici nu realizează ce a făcut, nici nu ar avea cum, are o vârstă și pare mai degrabă obișnuită cu traficul de căruțe decât cu cel de mașini ce depășesc suta de km/h. Ea a vrut să treacă strada în direcția în care avea treabă și nu cred că-și imaginează cineva că a luat-o la fugă pe “drumul morții”. Cel mai probabil că s-a grăbit cât a putut.

Având în vedere că sentința nu e definitivă, eu la recurs aș chema și CNAIR-ul în instanță pentru neglijență mortală în asigurarea unei infrastructuri adecvate vremurilor și taxelor pe care le plătim.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.