Pe ce site-uri navighez

de | 20.03.2023

Am fost și sunt un ”navigator” de mic :)), nu vă imaginați la lucruri mărețe dar îmi place să caut și să mă informez indiferent despre ce subiect este vorba și nu contează că eu caut pe net sau din alte surse.

Când îmi deschid ”portalul către cealaltă lume” (calculatorul), mă gândesc la ce am mai exact de făcut, dacă am lucruri importante de făcut, cum ar fi o temă sau un proiect pentru școală, acces site-ul pe care toții elevii îl iubesc; https://brainly.ro 

Bănuiesc, că deja știți despre ce vorbesc, dar totuși dacă sunt pe aici necunoscători, Brainly este un site unde poți găsi aproape toate rezolvările la teme, de la orice materie și răspunsurile sunt în majoritatea timpului corecte, mai sunt și excepții dar să nu vorbim despre asta acum. :)) 

Partea dureroasă, este că majoritatea dascălilor știu de acest site, de asta tu ca elev trebuie faci tot posibilul ca respectiva temă să pară că a fost făcută de tine, nu de geniu de pe Brainly :)) 

Eram să uit, inclusiv PROFESORII, au o secțiune specială pe acest site. 

Puteți găsi această platformă atât ca site cât și ca aplicație pe Google Play și App Store. 

Pentru realizarea temelor folosesc creierul, Brainly sau intru pe un site de specialitate dacă ai mei neuroni sunt într-un City Break :)). 

Nu folosesc TPU sau mai nou ChatGPT, TPU este un site prea dubios pentru mine și ChatGPT este doar o chestie pentru amuzament, nimic serios. 

Pentru fotbal și analiza meciurilor, accesez site-ul https://www.transfermarkt.com, îmi place la nebunie să mă uit la cum analizează nemții ăștia meciurile de fotbal, pentru că da, este un site creat de niște nemți.

Acolo am aflat cum este analizat un meci de fotbal, cum sunt analizate echipele și jucătorii în mod individual asta dacă te interesează doar un jucător și nu toată echipa. Se vede că niște profesioniști au lucrat, lucrează și vor lucra la acest site, pentru a ține la curent pe adevărații pasionați de fotbal cu toate informațiile importante din lumea ”sportului rege”.

Dacă te interesează doar fotbalul și sportul la nivel intern, atunci recomand gsp.ro (Gazeta Sporturilor). Acolo unde se fac analize pe toate sporturile și totul într-un mod foarte eficient și sincer pentru a livra calitate cititorului de rând.

Dacă tot am ajuns la știri, haideți să vă spun de pe ce site-uri îmi iau eu știrile de zi cu zi:

  • G4MEDIA
  • HotNews
  • Libertatea
  • ObservatorNews – și da, știu că face parte din ”marea familie” a antenelor, dar cei de la Observator într-un mod foarte surprinzător, chiar îmi plac ce livrează acum pe partea de știri, deci, le acord și eu o șansă
  • Virgin Radio România – ascult Virgin și cred că este singurul post de radio pe care îl ascult frecvent, le citesc știrile, doar știrile alea funny și nu cele importante de zi cu zi. Dar recomand cu cea mai mare căldură ca post de radio 
  • Recorder – chiar dacă nu postează zilnic, când postează mă uit cu mare atenție la ceea ce fac ei ca jurnaliști. Altceva nu mai am ce spune deoarece restul ar fi doar lingușeală ieftină.

Terminând cu știrile, care majoritatea sunt gri sau chiar negre, dacă nu am ce face sau vreau să mă relaxez, pe lângă faptul că citesc știrile mai stau pe YouTube, ascult muzică pe Spotify și îi mai citesc din când în când pe cei de la Times New Roman, glume proaste pentru oameni deștepți.

În ultimul timp, am început să mai stau pe site-uri de vânzări, am avut o perioadă (recentă) când stăteam pe eBay, sperând că voi reuși să păstrez bani pentru a îmi cumpăra ceva din Australia, era perfect să fi fost făcut și acolo, numai că am făcut niște calcule (deși sunt total paralel cu matematica) și mi-a dat că ar fi mult mai scump transportul decât produsul pe care doream să-l achiziționez, (mă mir că mi-au ieșit calculele), mai stau eBay dar nu așa de des ca în perioada respectivă.

Stau în rest ceva mai mult pe Okazii și OLX, pe Okazii pentru că acolo în general oamenii sunt ok iar acest site de vânzări se adresează colecționarilor, acest lucru l-am aflat de la Daniel și Monica Marcu și văzut de mine mai târziu pe site.

Pe OLX sincer intru pentru amuzament, nu de alta dar sunt unii vânzători care umflă prețurile în ultimul hal, deși produsele sunt la mâna a doua și dacă intri pe eMAG s-ar putea să vezi produse asemănătoare vândute la prima mână cu un preț mult mai mic.

Cam astea sunt site-urile pe care eu intru săptămânal sau chiar un pic mai des, sper că v-am dat idei dacă erați în pană de idei.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.