O să-mi pară rău dacă vă luați țeapă

de | 31.05.2023

Faza de după întâlnirea șefilor sindicatelor din învățământ cu il presidente della repubblica e ciudată rău și arată clar că la nivel sindical (și nu numai) ceva e defect.

Deci iese Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, și de la înălțimea celor 21.270 lei încasați lunar le spune profesorilor că asta este, că Iohannis nu poate să le dea mai mult decât ce le-a promis Ciucă, dar că Klaus s-a jurat cu mâna pe inimă să gireze un acord politic între partidele de la guvernare și sindicate. Mai mult, președintele le-a cerut liderilor de sindicat să pună “o muzică veselă în fundal” atunci când comunică și să laude “România Educată”. Asta pe lângă alte bâlbâieli are liderilor de sindicat. De exemplu Anton Hadăr, președinte “Alma Mater”, a uitat cine ce a promis, propus și vorbit la întâlnire. Bine că nu uită să treacă pe la casierie să-și ridice venitul lunar de 43.987 lei. Per total, liderii de sindicat s-au conformat doleanțelor numai că cel puțin o parte dintre profesori nu au mai pus botul.

În primul rând mi se pare ciudat ca sindicatele să semneze acorduri politice. Ultima oară când am verificat sindicatul era sindicat, nu partid politic. În al doilea rând, chiar și-așa (vorba lui Firicel) cine le garantează sindicatelor că partidele se vor ține de cuvânt. A mai fost un acord politic în 2011, ceva cu 6% la educație, care s-a semnat și parafat dar nu s-a întâmplat.

Pe scurt, cu regret vă spun dragi profesori că sunteți pe cale să vă luați țeapă. Și asta e mare păcat pentru că aveți sprijinul părinților și elevilor mai mult ca niciodată. Dar poate asta e o trezire la realitate, poate veți avea grijă ca dintre voi să se ridice ăi mai vrednici să vă reprezinte și, în aceeași măsură, poate veți avea grijă să nu treceți clasa toți proștii cu tupeu, nu de alta dar mâine-poimâine ajung politicieni și în pixul lor stă salariul vostru.

foto facebook Lavinia Ionela

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.