Nu mai depășiți pe dreapta

de | 01.03.2024

Ieri am avut un drum la capitală, o dusă și o venită plus ceva foială mai mult prin marginea Bucureștiului. Asta înseamnă aproape 700 km pe E85 „Drumul morții”. Nu mă dă pe mine ortodoxismul afară din casă, dar când am parcat în fața casei mi-am făcut o cruce mare.

Sunt anumite zone în care s-a împământenit un obicei tâmpit: depășirea pe acostament. Și la dus și la întors, în apropiere de Focșani au fost cel puțin 10 șmecheri care au depășit coloana pin dreapta. Te și sperii când te trezești cu tâmpitul trecând pe lângă tine. Anterior am observat că și în zona Iașiului există același obicei.

Apoi, nu am văzut în viața mea atât de mulți inconștienți șoferi profesioniști. Mi s-a întâmplat mai mult ca niciodată să văd TIR-uri care forțează depășirea când din față vin autoturisme, mizând pe faptul că ei sunt mari și doar nu o să te pui cu el. Dar dacă celălalt nu-i atent atunci? Și nu, nu am văzut nici un șofer din Ucraina care să facă asta, numai tiriști români.

La un moment dat venea un tir din față cu faza lungă aprinsă. I-am dat flash o dată … nimic. A doua oară a reacționat și a trecut pe fază scurtă. Când mai avea două secunde până la mine a aprins o bară de proiectoare. A trebuit să iau piciorul din accelerație și să o las în frână de motor câteva secunde, până am putut să văd din nou în față.

Foarte puțină poliție pe stradă. Am întâlnit doar două echipaje, ambele cu BMW, unul se grăbea la ceva intervenție cu girofarul aprins. În condițiile astea nu mă mir că se merge haotic. Ia lasă-l pe tirist fără loc de muncă pentru câteva luni, să vezi dacă, după aia, se mai bagă în depășire aiurea? Și eu aș interzice stațiile pe mașini ca să nu se mai poată anunța băieții între ei unde sunt echipaje de poliție.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.