În Moldova: nici autostrăzi, nici aurora boreală

de | 07.11.2023

Nu-mi place frigul, zăpada îmi aduce bucurie cam 24 de ore după aia aproape că o urăsc, turbez când vine iarna și trebuie să mă îmbrac în jdemii de straturi. Cu toate astea, unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este o excursie ca să văd aurora boreală. Pentru ea aș îndura multe grade cu minus. Așa că nu e de mirare că în momentul în care am văzut pe fluxul de știri că pe cerul României se poate vedea o auroră am tulit-o afară instant. Și nu era orice fel de auroră, era una din aia roșie, care e mai rară.

Până de curând nu am știut că se poate vedea și din România. Acum câțiva ani am văzut niște fotografii făcute de cineva de prin Transilvania, ăla cred că a fost momentul în care am realizat că nu trebuie să mă duc la mama naibii ca să văd o auroră. Poate nu-i aceeași experiență, dar merge și așa, mai ales dacă ținem cont de cât costă o excursie într-o zonă cu boreale.

Și a venit aurora în Românica, s-a văzut și din Ucraina și din Ungaria și din Republica Moldova, numa’ din regiunea Moldovei nu s-a văzut că a fost cerul plin de nori. Să crapi de ciudă, nu alta. Și nu e prima dată când se întâmplă chestii iar moldovenii nu au parte de ele. Eclipse de lună ce s-au văzut din toată țara, dar din Moldova, marea lor majoritate … ioc. Lună albastră, Perseide, comete … în Moldova e înnorat. Pare că bărbosul suprem face mișto de noi, moldovenii. Așa că nu mă mai mir că nu avem autostradă.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.