Eu unul aș standardiza tot

de | 15.03.2023

Ne-am schimbat televizorul. N-aș fi vrut, era bun și ăla pe care-l aveam de mai bine de cinci, numai că HBO Max, Disney și alții s-au gândit că nu mai corespunde tehnic pentru a rula aplicațiile pe el, așa că … well … să zicem că am căzut în plasa companiilor big tech și am cheltuit ceva mai mult de 2.000 de lei pe care nu aș fi vrut să-i cheltui. Vechiul televizor era Samsung și mă cam enerva sistemul lor de operare, așa că am luat LG. Camera pentru care l-am luat e mică, era îndeajuns unul cu diagonală de 80+, numai că sub 108 diagonală nu prea mai bagă producătorii tehnologie în ele, le fac așa, mai pentru bucătărie.

Ajung acasă nerăbdător, doar aveam jucărie nouă, îl dau pe ăla vechi jos de pe suportul de perete, dar când să-l pun pe ăsta nou în suport, canci, nu se pupă șuruburile. Adică dimensiunea între găuri e standard, numai că ăsta nou are nevoie de șuruburi mai subțiri. Bă, fir-ați voi al naibii cu standardele voastre, nu are dreptate Uniunea Europeană că standardizează tot, până și dimensiunea la banană!? E așa de greu să faceți naibii găurile alea toate la aceeași dimensiune!?

Mereu am zis că cea mai mare pedeapsă pentru proiectant e să-l pui să-și utilizeze propriile creații. Și să-l pui și să le monteze. Am acasă un rahat de motocultor care are câteva șuruburi și nici unul nu e la fel. Îți trebuie o trusă întreagă de chei ca să umbli la ea. Cât de stupid e asta!? Îmi trebuiau la mașină trei șuruburi și-mi zice mecanicul că are nu știu ce pas și nu știu ce altceva și nu se găsesc decât pe original. Le-am comandat că n-aveam chef să mi se dezmembreze mașina în mers. Au costat cât să cumperi o oțelărie și au venit după câteva săptămâni. Din când în când îl mai sunam pe mecanic și-l întrebam: „Au trimis ăia de la NASA șuruburile?”

Și cu alimentarea Type C la telefoane, îmi plac produsele de la Apple dar bine le-a făcut UE că le-a impus mufă standard la alimentare că numai ei rămăseseră mai cu moț. Adică laptopurile lor se puteau alimenta cu type C, dar telefoanele nu, cu toate că primele necesită mai mult curent decât ultimele. Și apropo de laptopuri, aș impune type C și acolo, că e devălmășie mare în domeniu, fiecare producător cu mufa lui.

Mi-am luat pe acasă tot felul de scule, șurubelnițe, chei, imbusuri și din când în când tot mai găsesc câte o chestie care-mi lipsește și-mi mai trebuie nu știu ce inbus care nu-l voi folosi decât odată și apoi va rugini în suportul magnetic.

Și mai sunt țevile: în Europa totul e milimetri, centimetri etc, numai țevile sunt în inch, de-mi venea să mă iau de cap cât am lucrat la instalația sanitară la casă.

Una peste alta, televizorul e mișto, la LG se schimbă un pic mai greu canalele decât la Samsung dar, per total, sistemul de operare e mult mai bun. Cu șuruburile am rezolvat-o prin amabilitatea unui băiat de la Altex care a găsit el unele printr-o cutie și se potriveau.

Photo by Yevgen Tarasov on Unsplash

Distribuie!

Comentează!

1 Comentariu

  1. grigo

    Solutia simpla e sa iei un player gen nVidia Shield si nu va trebui sa mai schimbi vreodata televizorul. Si cred ca iesi si mai ieftin. Mai ales ca baietii de la nVidia au un istoric bun in ceea ce priveste suportul pe termen lung al produselor lor.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.