Eu și pungile de snacksuri și gustări dulci

de | 14.10.2022

Eu la un supermarket: ”Mamă, mamă… ce bine arată punga asta de prăjiturele! A mea ești!”

Ajung acasă, deschid ambalajul și întreb nervos singur: ”Ce-i asta, mă!?? Atât de puține prăjiturele mi-au dat ăștia??!! Bătaie de joc!”

Ți s-a întâmplat, nu?

Ajungi acasă liniștit cu gândul că vrei să desfaci și tu ca omul normal punga aia de chipsuri sau de prăjiturele, dar te trezești că punga este ”umplută” doar pe jumătate…

De ce se întâmplă asta?

Atunci când producătorii fac snacksurile, la final adaugă azot în pungi. De asta, atunci când tu când deschizi punga, vezi că doar jumătate din ea este plină. Și nu este aer așa, cum obișnuim să spunem. 

De ce se adaugă azot în pungi?

  1. Pentru a rămâne proaspete pentru un timp îndelungat și pentru a nu-și strica gustul.
  2. Pentru a rămâne cât de cât intacte: atunci când desfacem o pungă de snacksuri pe lângă faptul că o vedem jumătate goală, totuși snacksurile sunt intacte. Azotul ajută produsele să nu se sfărâme astfel încât când luăm produsul să nu avem un șoc emoțional atât de mare, că snacksurile sunt firimituri. Azotul adăugat face ca produsele să nu sufere deteriorări pe timpul transportului.

Așa că, data viitoare când voi mai cumpăra chipsuri și prăjiturele nu voi mai fi așa nervos și supărat că am cumpărat doar jumătate de pungă… 

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.