Să umilim elevul ca să respecte profesorul

de | 10.01.2024

În sfârșit văd că se aduce în discuție ca elevii și profesorii să aibă intrare comună în școală. Bineînțeles, problema a fost adusă în discuție de elevi, pe profesori pare să nu-i intereseze subiectul pentru că nu e despre creșteri salariale.

Educat pe vremea împușcatului, intrările separate pentru elevi și profesori păreau naturale pentru mine. Până s-a dus Teo cu Emi la un concurs, copilul fiind prin clasa a V-a (cred), și a dat să intre în Colegiul Roman Vodă pe ușa din față. Era în afara orelor și aia era cea mai la îndemână. A fost luată la tură de portarul instituției și trimisă pe la intrarea elevilor pe motiv că pe acolo numai profesorii intră, iar elevii, ca niște cetățeni obraznici de mâna a doua, au voie să intre doar pe la intrarea în curte din laterală, apoi trebuie să ocolească toată școala și să intre în ea pe ușa din spate.

În reportajul făcut de ProTV o doamnă director enunță că „Dascălii au nevoie de respect”, de parcă respectul ăsta s-ar câștiga trimițându-i pe copii pe ușa din jos. Tot în reportaj, o româncă din Suedia povestește că acolo elevii folosesc aceleași spații cu profesorii, ba chiar mănâncă împreună la cantină. Curată blasfemie.

Personal, mi se pare o mentalitate de rahat și o practică care nu face decât să-i învețe pe cei mici că trebuie să fie umili, că unele ființe umane sunt mai ceva decât alte ființe umane.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.