Efectiv, nu-mi dau seama cum trec unii prin viață

de | 14.11.2023

O știți pe aia cu oamenii de știință care, văzând că nu au nicio șansă să eradicheze prostia din lume, au inventat inteligența artificială? Măcar așa, poate mai crește media de deșteptăciune în lume. Eu nu mă consider rupt din soare, îmi știu limitele și uneori am fost prost bâtă. De obicei îmi dau seama că am fost prost aproape imediat, dar mi s-a întâmplat și să curgă apă multă pe Siret până să mă plesnesc peste frunte spunând „Băi, da’ prost am fost”. Dar când mă uit pe Facebook parcă prind curaj.

În ultima vreme, stau din ce în ce mai puțin pe Facebook „pe persoană fizică”. Adică intru în scopuri strict profesionale în 95% din cazuri; rar intru și ca să mai culeg pulsul hait-ului local. Și e hait mult, tăticule! Mult hait, dar și multă prostie, atât de multă încât câteodată ies instant din aplicație. Dar la unele faze nu știu dacă să râd sau să închid naibii contul de Facebook și să-mi văd de viața mea.

De exemplu, nu-mi dau seama dacă erau puturoși înainte de Facebook și acum doar o arată, sau Facebook-ul i-a făcut niște leneși ordinari. Zic asta pentru că văd că lumea pune tot felul de întrebări al căror răspuns este extrem de simplu de aflat. „De ce nu este internet pe strada X?” Cum naiba cineva a găsit un anumit grup de Facebook ca să pună această întrebare, dar nu a găsit numărul de telefon al furnizorului de net? Și ce răspuns se așteaptă o astfel de persoană să primească de la ceilalți facebuciști? „Pentru că s-a dus să se odihnească în Parcul Municipal”?

Sau următoarea întrebare: „știe cineva cât ar veni în plus la factura de Orange um cost suplimentar de 10 euro?”. Păi, înmulțești 10 cu cursul leu-euro și adaugi TVA-ul. Pare simplu, dar să spunem că, din diverse motive, cuiva i se pare complicat. Nu știu, poate are o profesie umanistă, poate pur și simplu nu i-a plăcut matematica; sunt multe situații în care o persoană ar avea nevoie de un răspuns la întrebarea asta, dar fiți atenți aici: cea care a întrebat zice că a terminat Economie la Universitatea Cuza din Iași și că, în acest moment, este director de magazin Lidl. Ce ar mai fi de spus!?

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.