Mersul la cumpărături și mersul la vot… două probleme ce se aseamănă între ele

de | 23.02.2023

Acum 3 săptămâni mi-am dat seama de ceva foarte interesant și straniu în același timp. 

Știți când vine o sărbătoare foarte importantă, ca Paștele, Crăciunul sau Anul Nou și “toată” lumea se înghesuie să pună mâna pe cele mai bune produse sau pe cele ce au mai rămas pe raft!?

Ei, eu mi-am dat seama că această problemă (pentru că pentru mine este o problemă) se aseamănă cu aceea a mersului la vot! 

Pentru a înțelege, când sărbătorile vin, toată lumea se înghesuie și formează un haos total în magazine, iar tu nu mai înțelegi nimic și preferi să ieși din aceea “junglă”!

Când vine ziua de votare (pentru primar, județene, parlamentare, alegerea președintelui “iubit”) lumea dintr-o dată parcă a “pierdut simțul îmbulzelii și statului la coadă”. Prezența este medie sau chiar mai jos de atât! Și chestia asta pentru mine nu are logică! 

Preferi să te înghesui pentru niște alimente de bază pe care oricum le vei găsi și după sărbători, dar, nu te înghesui să îți alegi primarul, parlamentul sau președintele pe care îl poți alege doar O DATĂ la 4 ani!!

Și mă enervează cel mai tare atunci când întâlnesc oamenii care îmi “aruncă” următoarea frază: 

“De ce să mă duc eu la vot!? Oricum va fi la fel de rău!” 

Iar când aud asta, fac în mintea mea o paralelă cu mersul la cumpărături: când mergi la cumpărături și cumperi un produs care se dovedește mai târziu că nu a fost bun, te duci din nou la cumpărături și încerci același produs de la un alt brand.

Așa și la vot, când votezi cu cineva și vezi că nu și-a făcut treaba, peste 4 ani ai grijă să schimbi persoana sau chiar partidul “de proveniență”!

Unii nu se mai duc deloc la vot, preferă să lase baltă acest gest de implicare civică. Vrei calitate, du-te la vot/cumpărături și alege ceea ce vrei sau ceea ce se dovedește bun pentru tine și pentru cei din jurul tău!

Cu drag,
al vostru Emi

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.