Cum am făcut cunoștință cu muzica

de | 08.02.2023

A existat o perioadă din viața mea când stăteam mai mult pe la bunici decât acasă la părinți. Acest lucru se întâmpla deoarece părinții mei lucrau foarte mult și nu puteau avea grijă de mine non-stop. Această perioadă a început când aveam 4 ani și s-a terminat când aveam aproape 7 ani.

Atunci am avut ocazia să fac cunoștință cu ceva care acum îmi este foarte drag și util în momente mai stresante din existența mea: muzica.

Cum a început totul? Cât timp eram la bunici eu stăteam mai tot timpul la televizor, țin și acum minte era un televizor cu tub (mai modern el, așa), mic și de un gri deschis. Aproape tot timpul stătea deschis, ba pe desene animate (canalele mele de suflet de atunci) sau, dacă era acasă mătușa mea care a avut grijă de mine cel mai mult în perioada respectivă, televizorul era pe canale de muzică.

Mă uitam la aceste canale cu muzică, vizionam videoclipul și atât, ignorând total versurile ce le auzeam. Nu știam să folosesc telecomanda, nici nu știam unde este :)) Stând o perioadă lungă de  timp și uitându-mă la videoclipuri muzicale, am început să le rețin fără să îmi dau seama.

Cu timpul, după ce a trecut perioada în care am stat la bunici și m-am ”mutat” definitiv la părinți, nu am mai vizionat videoclipuri muzicale, nici nu mai ascultam muzică.

Totuși, de un an și ceva, aproape doi, am început să ascult muzică destul de frecvent. Am început cu cea nouă; până când, într-o zi, intrat pe YouTube să ascult o părere, văd că pe prima pagină la ”recomandări” era un videoclip muzical intitulat: ”Dan Balan – Chica Bomb”; 

Avea un thumbnail destul de familiar, îmi aducea aminte de ceva, dar pe moment nu știam ce… totuși, sub thumbnail scria că era publicat acum 12 ani. ”Ciudat”, îmi zic eu în gând, fără să îmi dau seama ce mă aștepta.

De curiozitate, dau play videoclipului muzical și, în momentul în care începe, mi-am adus aminte de momentele în care stăteam pe canapea singur în fața televizorului vizionând videoclipuri muzicale fără să înțeleg absolut nimic din ele. Un sentiment ciudat îmi cuprinde toată mintea și tot corpul. După câteva secunde de tăcere din partea mea și videoclipul dat pe pauză îmi zic: ”Frate, cât timp a trecut! Acum cu ajutorul internetului pot reviziona și pot ÎNȚELEGE ceea ce am văzut…

După ce am revăzut videoclipul piesei ”Dan Balan – Chica Bomb”, am aflat și cine este Dan Bălan, ce piese a scos de-a lungul timpului, pe care le văzusem în aceea perioadă. 

Respectivele melodii sunt:

  • Freedom ( 7 iulie 2011)
  • Lendo Calendo ( 9 iulie 2013)
  • Justify Sex (13 octombrie 2010)

Imediat după ce am ascultat și revăzut piesele lui Dan Bălan notate mai sus, mi-am adus aminte de piesele de atunci ale lui Connect-r: 

  • Love Is The Way (14 decembrie 2012)
  • Dă-te-n Dragostea Mea (21 iulie 2013)
  • Vedeta Mea (8 martie 2013)

Pot spune că a fost o perioadă nouă și ciudată atunci când am stat să-mi reamintesc melodii după videoclipul muzical. Acum pot spune că nu am uitat mai deloc ceea ce însemnat muzica în România în perioada 2010-2014, o perioadă în care parcă muzica suna mai bine decât acum. 

Photo by Bogdan Cotos on Unsplash

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.