Cugetări necugetate (vol II)

de | 19.03.2024

Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc mult este să apuc să văd Marea Barieră de Corali. E la mama necuratului în praznic, costă o căruță de bani, așa că m-aș mulțumi si cu o barieră mai mică, corali să fie. Numai că e foarte posibil să nu mai apuc, pentru că suntem cea mai distructivă specie de pe planetă.


Un „nigerian” a făcut-o pe o sibiancă de 500.000 de euro. Băi tată, juma’ de milion de euro. N-ai cum să fii așa de prost și să fi făcut tu banii ăia! N-ai cum.


Dacă vreți să râdeți într-o seară, vă recomand „Ever Been to the Moon?” pe Netflix. Pe numele lui original „Sei mai stata sulla luna?”, e o comedie romantică faină tare.


Vă puteți imagina o navă cargo modernă propulsată de puterea vântului. „Ești nebun, Baciule”, ați putea spune, numai că e vorba de o nouă tehnologie, testată deja pe oceanele planetei. Niște ingineri deștepți au pus niște turnuri metalice pe o navă, turnuri ce funcționează cam pe principiul pânzelor corăbiilor antice. A rezultat o economie medie de 3,3 tone de combustibil pe zi, dar, în condiții prielnice, a consumat și cu 12 tone mai puțin pe zi. Reducerea emisiilor de noxe e spectaculoasă: echivalentul a 480 de autoturisme scoase de pe șosea timp de un an. Și tehnologia e abia la început. Se pregătește o navă care va avea 3 astfel de turnuri, cu o formă optimizată în urma experimentului.

Pyxis Ocean sailing through the English Channel from Spain to Amsterdam, March 2024. BUSINESS WIRE / CARGILL

Iohannis vrea șef la NATO. Cică e frenezie în diplomația românească, că a venit ordin pe unitate să-l facă pe șefu’ mândru. Fir-ați voi să fiți, da’ pentru Schengen, pentru integrarea în economia EURO nu v-ați frenezat deloc!


După ce primit un transport de vin de la podgoriile pe care le deține în Italia, lingăul lui Putin, ăla de i-a ținut scaunul de la WC cald cât și-a aranjat criminalul legislația astfel încât să poată candida de un infinit de ori la președinție, Medvedev a declarat că românii nu sunt o nație. Omul era supărat. că a zis UE că Rusia trebuie să-i dea tezaurul înapoi României. Sunt curios ce părere au șoșocii și simionii de asta.


Băi, zici că a început sezonul de transferuri în NFL, varianta cu primari mioritici.


Degețica, Alba ca Zăpada și Zgripțuroaica se plimbau pe stradă. Se plimbau și se lăudau, Degețica susținând că e cea mai mică persoană din lume, Alba ca Zăpadă că cea mai frumoasă iar Zgripțuroaica că e cea mai hâdă, mincinoasă și nedemnă dintre muritori. Mergând, ajung în fața unei vitrine unde era o oglindă: Oglinda Adevărului. Cine se uita în oglinda aia nu se putea abține să nu spună adevărul.

  • Degețica: „De fapt există o persoană mai mică decât mine, Tom Degețel îl cheamă, dar e doar cu puțin mai mic decât mine.”
  • Alba ca Zăpada: „De fapt există o fată care-i mai frumoasă decât mine, dar e adormită într-o pădure, deci nu știu dacă chiar se pune”
  • Zgripțuroaica: „Cine dracu e Șoșoaca!?”

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.