Ce-mi place în Sicilia: Taormina

de | 30.06.2024

Prin partea noastră de Europa, Taormina nu e o destinație turistică depre care să auzi des. Însă este cunoscută bine acelor oameni pentru care banii nu sunt o problemă, pentru că Taormina, considerat cel mai elegant oraș al Siciliei, este o bijuterie cu un preț pe măsură.

Orașul vechi este cățărat pe niște stânci la cam 250 de metri deasupra mării, oferind niște priveliști fantastice. Încă de cum te apropii de el dinspre Catania, vederea orașului la înălțime îți spune că te așteaptă ceva special. La capătul unui drum șerpuit și îngust, dacă nu ratezi nici o intersecție (cum am făcut eu), te așteaptă o parcare supraetajată unde lași mașina la umbră contra sumei de 3 euro pe oră. De acolo iei liftul ale cărui uși se vor deschide la intrarea în orașul vechi.

Dacă s-ar face un top oficial al celor mai instagramabile locuri din lume, sigur Taormina ar fi în top 10. De fapt cred că orașul este amenajat și aranjat ca să dea bine pe rețelele de socializare. De exemplu, cei de la Dior, pe o străduță mică din lateralul magazinului, aveau o vitrină amenajată clar în scopul de a le face pe doamne și domnișoare să se fotografieze și să-și pună poza pe rețele sociale. Și era coadă la ocupat locul acela. Erau multe alei înguste ornate cu ghivece multicolore și plante. Spre deosebire de cele mai multe orașe vizitate de noi în Sicilia, aici totul este aranjat în amănunt iar clădirile sunt bine întreținute.

Orașului Taormina nu-i lipsește nimic pentru a fi un oraș plin de charm: are străzi înguste cu vitrine ornate frumos, o mulțime de flori peste tot, reprezentanțe ale tuturor brandurilor celebre, muzică, sesiuni foto cu modele, nunți cu ștaif, restaurante multe și prețuri mari. Bafta noastră a fost că ne-a pălit foamea după ce am traversat orașul și am găsit aproape Ristorante Sapori Di Mare, un restaurant foarte drăguț, cu prețuri decente, mâncare delicioasă și servire ireproșabilă.

După aproape patru ore prin oraș, ne-am gândit că o baie de soare ar prinde bine, așa că am purces spre Isola Bella. Numai că ce să vezi, la ora la care am ajuns noi, soarele s-a ascuns după deal, prin urmare am abandonat plaja pentru o plimbare pe jos până pe insulă. Am scris pe jos, nu înot, pentru că insula este accesibilă astfel și, în funcție de nivelul mării, te uzi sau nu la picioare. Noi ne-am udat, ba chiar ne-am bălăcit un pic pentru că oricum era prea târziu ca să mai vizităm și insula.

Din păcate nu ne-am planificat foarte bine vizita în Taormina, nu am mai avut timp să vizităm cetatea, care este la 150 de metri deasupra orașului vechi, nu am avut timp să vizităm teatrul grecesc, asta nu poate decât să ne dea motive să ne reîntoarcem.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.