Azi am asistat la un mic spectacol pe cer

de | 05.01.2023

Azi am fost martorul unei iluzii optice care m-a încântat rău de tot dar pentru care nu am o explicație. Spre seară am ieșit să fac câteva poze cu noua dronă, fără nici un plan concret, doar ca să mă obișnuiesc cu ea. Voiam să prind golden hour, momentul ăla de dinainte de asfințit când lumina devine aurie și caldă. Am parcat mașina undeva pe un drum dinafara localității, bătea un pic vântul, la asfințit se adunau niște nori, deci condițiile nu erau ideale pentru fotografie, dar, na, am ieșit doar de antrenament.

La ora 16:03 am făcut următoarea fotografie.

Peisajul nu-i rupt din cer dar pe mine mă interesa cum se comportă camera. La 16:09 minute am făcut fotografia de mai jos.

Și cum manevram eu de zor drona și schimbam setările și încercam diverse chestii, mă uit în spate … și-mi cade falca.

Fotografia este făcută spre est la ora 16:14 minute, adică în timp ce soarele apunea la vest, la est părea că răsare altul.

Nu am nici o explicație pentru fenomen. Probabil că atmosfera pământului se comportă ca o lupă și razele soarelui se reflectă prin atmosferă pe partea cealaltă a globului. Fenomenul e spectaculos. Eu mai văzusem momente de genul celor numite de bătrâni „se uită soarele înapoi”, fenomen care se întâmplă tot la apus iar lumina se transmite de așa natură încât norii de la est sunt mai iluminați decât cei de la vest, dar sunt luminați în partea de sus și e clar că lumina vine dinspre vest. Dar asta era altceva, după cum se vede și în fotografie.

La 16:29 am făcut ultima fotografie.

Dacă aveți o explicație științifică pentru fenomen nu ezitați să mă luminați.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.