Ai grijă ce-ți dorești

de | 17.01.2024

Anul trecut, înainte de Paște, spuneam, oricui mă întreba, că singurul lucru pe care mi-l doresc de sărbători este să mă odihnesc. Știam că în prima zi o să am casa plină, dar pentru a doua și a treia zi îmi pregătisem un program intens de somn și leneveală. Și așa a și fost: m-am covidat și am dormit nu două ci trei zile.

Cam așa și cu austriecii: și-au dorit ca Bulgaria și România să fie mai conștiincioase și să controleze mai cu simț de răspundere în vămi. Binențeles, guvernul român pare să fi fost prins pe picior greșit de cererea austriecilor, Iohannis nu știm dacă doarme sau e plecat pe undeva, bulgarii s-au pus pe treabă. Prin urmare fiecare camion cu destinația Austria, indiferent din ce țară e trensportatorul, este controlat conștiincios la marfă și documente, atât de conștiincios încât pentru unele camioane controlul durează și câteva zile. Toate astea se întâmplă la trecerea din Bulgaria în România, adică sunt lăsați să intre în Bulgaria, dar la ieșire … iaca surpriza. Cam prin aceleași proceduri trec și camioanele ce transportă chestii din Austria.

Pentru cine întreabă, răspunsul Bulgariei este: „am întărit controlul la frontieră, așa cum a cerut Austria pentru a ne accepta intrarea în Schengen”.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.