Toți știau!

de | 11.07.2023

De la Colectiv nu m-am mai simțit atât de revoltat. În plus, acum am un sentiment de scârbă și nu-mi vine să mai citesc o știre sau să mă uit la vreun buletin de știri. Sincer, îmi vine să-mi fac bagajele și să-mi bag picioarele. Am o stare de nervozitate căreia inițial nu îi găseam rădăcinile, a trebuit să treacă o noapte ca să-mi dau seama de unde vine.

În tot scandalul ăsta e un mix de nesimțire cu indolență și cu picioare băgate generat de intenția unora de a face bani indiferent de sufletele pe care le zdrobesc. În ciuda negărilor repetate ale autorităților locale și naționale, există dovezi clare că acestea erau conștiente de abuzurile și condițiile inumane din aceste azilele groazei.

Mult pupătorii de icoane Pandele și Firea se dau cu curul de pământ, susținând că ei nu știau. Ambii neagă orice cunoștință sau responsabilitate în acest scandal, deși unele persoane implicate direct în exploatarea bătrânilor sunt angajați sau persoane foarte apropiate de ei. Mai au tupeul și să iasă la atac amenințând pe toată lumea cu datul în judecată. Reporterii Ovidiu Vanghele de la Centrul de Investigații Media și Bianca Albu de la Buletin de București au publicat documente care arată clar și fără tăgadă că autoritățile responsabile știau și fuseseră petiționate de numeroase ori, încă din toamna anului 2021, de cetățenii alarmați de ce observau în azilele respective din Voluntari. S-au scris reclamații, memorii și petiții către instituții, solicitând informații și explicații, cerând intervenția autorităților în ceea ce ei au perceput, corect, ca fiind o situație intolerabilă, atât legal, cât și omenește vorbind. Au fost oameni care au dat în judecată Primăria Voluntari, cerându-i să răspundă la adresele lor. În martie 2023, Primăria a pierdut procesul.

Corupția, în forma ei mai light, îți face viața grea, te pune pe drumuri, îți irosește timpul, pentru că până și secretara unui club sportiv ajunge să fie numită de baronul local. Dar incopentență cu incompetență, mârșăvie cu mârșăvie, ban cu ban, corupția ucide, umilește, exploatează și torturează.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.