Se sparge buboiul

de | 28.08.2023

Ca un buboi netratat, puroiul a început să dea pe afară în societatea românească. Ani de zile de lipsă investiții în educație, de nepotism și de corupție își fac efectele.

Mai întâi au fost azilele de la Voluntari, caz în care am văzut că oameni bine conectați la țâța politică exploatau bătrâni. Ce poate fi mai josnic decât o societate care-și bate joc și profită de cei mai neajutorați dintre noi?

Apoi a fost accidentul de la 2 mai, caz în care am văzut că anii în care autoritățile au tolerat o beizadea au dus la moartea unor tineri studenți. Practic, unul care nu aducea nimic bun societății a distrus viitorul unor tineri care ar fi putut să ducă țara asta mai departe. Societatea prin reprezentanții ei, autoritățile de tot felul, i-a tolerat pe părinții care dădeau bani cu camătă pentru ca, mai apoi, să toleze progenitura acestora.

Să nu uităm de femeia de la Botoșani lăsată să moară în spital, de medicul ginecolog, pe motiv de cutumă, cutuma de a nu te băga peste pacientul altui doctor ca să nu-i strici lui șpăguța.

Ultimul caz, dar, probabil, nu cel din urmă: explozia de la Crevedia, alt caz de corupție în care un “om de afaceri”, bine conectat la țâța politică, omoară doi oameni și trimite în chinuri în spitalele din țară și din occident încă câteva zeci. Încercați voi să vă faceți un business cu combustibili să vedeți dacă puteți? Dacă nu cunoști oamenii care trebuie și nu împarți profitul nu ai nici o șansă. Cel mult o să poți vinde butelii la țară.

Ce au în comun toate aceste cazuri!?

Toți știau. Autoritățile știau, vecinii știau, colegii știau. Toți știau și au tăcut. Acum se sparge buboiul.

Photo by Yogendra Singh on Unsplash

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.