S-au comasat

de | 22.02.2024

Câteva idei pe marginea comasării:

  • Nu s-au comasat numai alegerile, PNL și PSD au hotărât să meargă cu liste comune la alegerile europarlamentare. Deci s-au comasat și partidele.
  • Este pentru prima dată când două partide din familii europene total opuse candidează împreună. Astfel, alegerile europene cad în desuet iar discuțiile despre viitorul Europei vor fi ca și inexistente.
  • La locale vor participa pe liste comune pe ici pe colo, iar prin alte locuri vor avea liste separate. Adică acolo unde au primar unul dintre cele două partide, pot merge pe liste comune pentru susținerea primarului în funcție sau fiecare partid poate veni cu candidat propriu. Acolo unde nu au primar, vor merge cu listă comună și candidat comun. Totul ca să-și consolideze puterea locală, adică în “interesul poporului”.
  • E interesant cum vor decurge campaniile în locurile în care vor avea candidați separat: vor spune că celălalt partid e nașpa pe plan local dar e bun pe plan european!? Adică se vor spurca local și se vor pupa european!?
  • În materie de alianțe politice, 1 + 1 nu face 2 întotdeauna, dar Ciucă și Ciolacu au șefia partidului asigurată și după alegeri pentru că, în cazul în care scorul va fi mai mic decât cel preconizat, vor putea da vina pe celălalt.
  • Cade și teoria că din comasare pierde AUR. Teoretic, comasarea alegerilor europarlamentare cu locale dezavantajează AUR, dar PSD-PNL pe liste comune va trimite mulți dezamăgiți la AUR. Pot doar să sper că USR și REPER își vor juca cărțile corect în campanie astfel încât să atragă și ei dezamăgiții.
  • Alegeri prezidențiale în septembrie, adică va fi campanie electorală în august. Interesant de văzut cum se va face campanie electorală acolo unde sunt românii în perioada aia, pe plajele din Grecia, Turcia, Portugalia etc.
  • Acum, mai mult ca niciodată “PSD-PNL aceeași mizerie” are sens. Au devenit un mare partid condus de un tip cu un trecut dubios. PSDNL. Încă un pic și trecem la partidul unic.
  • Listele comune îi oferă oportunitatea lui Ciolacu să scape de Firea. Cel mai probabil vor conveni pentru nu candidat comun din partea PNL. Vești bune pentru bucureșteni: dacă de la PNL va fi Burduja, pentru că el se antrenează pe margine, Nicușor Dan mai ia un mandat.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.