Nu mâncați gândaci, mâncați …

de | 29.11.2023

Astăzi camera deputaților s-a întrecut pe sine și a votat legea care-i împiedică pe români să mănânce accidental vreo insectă. Pentru că nu e românesc. Pentru că un român adevărat mănâncă carne de porc, nu greieri.

În lege se spune clar că dacă îndrăznește vreun magazin să vândă mâncare făcută din insecte trebuie să atragă atenția cumpărătorului trădător de neam printr-un panou “monocolor, fără degradeuri ori alte însemne grafice sau culori, indicate în mod vizibil și într-o formă neechivocă, ușor de citit, cu font Times New Roman – font size 20”. Trebuie să recunoaștem că cei patru inițiatori (Ciolacu Ion-Marcel, Simonis Alfred-Robert, Tuşa Adriana Diana și Oprea Ştefan-Radu, toți de la PSD) și-au ratat cariera de graficieni și s-au făcut politicieni. Ce n-am înțeles eu: “font size 20” în inches, points, picas sau agates.

În timpul ședinței, Șoșoacă și Simion făceau schimb de bilețele pentru că vor și ei să inițieze o lege care să-i oblige pe toți administratorii de drumuri vor fi obligați să pună din loc panouri în care motocicliștii, bicicliștii și scuteriștii să fie avertizați să nu meargă cu gura deschisă, iar producătorii auto vor fi obligați să pună avertismente lângă butoanele de deschidere a geamurilor.

Ca să dea greutate legii, cei 171 de deputați și 64 de senatori care au votat legea vor afișa la intrarea în birourile parlamentare, un panou scris cu Times New Roman font size 20 cu următorul mesaj: “noi nu mâncăm gândaci, mâncăm căcat”.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.