Frumos cu taxiul dar scump…

de | 26.02.2023

Merg foarte rar cu taxiul, dar când acest lucru se întâmplă încerc să profit la maximum! De ce!? Pentru că mi se pare un super serviciu inventat pentru a ușura deplasarea pasagerilor.

Pentru mine sună excelent următorul scenariu:

Suni la firma dorită de taxi, spui la ce adresă să vină taxiul, ieși din casă, găsești mașina în fața porții/blocului, te urci în mașină, ești singurul client (nu ca la tren sau autobuz) și îi spui șoferului unde să te ducă! Oriunde vrei tu, fără bătăi de cap și un lucru foarte important… este liniște și mult confort! Numai că, un așa scenariu și un așa serviciu costă, iar în ultima perioadă s-a scumpit destul de mult în zona mea…

Săptămâna trecută și săptămâna asta am am mers de două ori cu taxiul.

Eu stau la sat, bunicul meu stă în oraș. Distanța între oraș și satul în care locuiesc eu este de 6,1 km (9 minute cu mașina). Pot merge și pe jos, traversând o punte pietonală și fac ceva mai mult. Săptămâna trecută, bunicul meu o sunase pe mama mea să îi spună că are bucătăria plină de tot felul de chestii de-ale gurii și dacă aș putea să vin eu să iau tot ce are el acolo. Bunicul meu i-a spus mamei că eu mă voi întoarce cu taxiul acasă. Când am auzit că întoarcerea acasă o voi face cu taxiul am sărit din pat și m-am îmbrăcat, într-o oră am ajuns la el. După 15 minute state la el, sun la firma de taxi. Ajunge taxiul, mă urc în taxi și un miros plăcut mă i-a “în brațe”. 

Observ că prețul de pornire era aproape 4 lei, ceea ce mi se păre destul de mult. 

Experiența a fost una super ok, nu am avut de-a face cu un șofer care să vorbească foarte mult, muzica din mașină a fost potrivită și cel mai important, am ajuns repede și teafăr!

A doua experiență, ceea de săptămâna acesta, a fost la fel de bine.

Scriu acest articol pentru că am observat de-a lungul timpului foarte mult “hate” în legătură cu taximetriști, într-adevăr, nu toți sunt ca cei pe care i-am întâlnit eu, dar cred că avem o problemă destul de mare cu generalizare și cu interpretarea informațiilor pe care le primim (o să revina la asta într-un alt articol).

Pe final, vreau să vă spun că taxiul poate fi un serviciu poate fi excelent dacă găsești oameni profesioniști cum am avut eu norocul. 

Este un serviciu scump, dar, după părerea mea, chiar merită!

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.