Eu nu am nimic cu manelele

de | 13.06.2024

Ba chiar cred că m-am mai și bâțâit eu pe vreo manea pe la vreo petrecere iar „of, viațaaa mea” e o expresie pe care o folosesc în mod frecvent în diverse ocazii. Deci, cum spuneam, nu am nimic cu manelele.

În schimb am ceva cu vecinii care vor neapărat să-mi îmbogățească cultura muzicală și am ceva cu cei care vor să-mi facă asta în trafic, din mașina lor cu geamurile deschise. Am ceva cu hoții de buzunare și cu hoții de tot felul. Am ceva cu grupurile de oameni care vorbesc tare între ei pe stradă, convinși că oricum nimeni din afara grupului lor nu înțelege ce spun. Am ceva cu cei agresivi. Am ceva cu cei care spun că disprețuiesc femeile, că sunt doar niște bunuri aducătoare de profit. Țigani, rromi, romi sau români, nu contează, cu ei am ceva iar maneaua este asociată cu acest tip comportamental. Și pe bună dreptate. Părerea mea.

Așa că vedeți voi dragilor, când te duci la un concert dai niște bani și te aștepți să ți se furnizeze ceva. Când în loc de pop, rock, tehno sau ce te așteptai tu să fie, primești manele, să mă scuze domnul artist, dar oricât de șmecher ar fi actul artistic și vocea de bună, o să primești huiduieli.

Distribuie!

Comentează!

1 Comentariu

  1. Nita Flavius

    Apreciez curajul tău de a afirma public ceea ce gândești! În cazul de față, spunând lucrurilor pe nume, ma așteptam să trezești valuri de indignare, în ton cu trendul actual promovat de activiștii toleranței, acesti „open mind” cum le place sa își spună singuri, care au acuza furibund: „ce ați avut cu bietul copil, cu ce a greșit el, nu e frumos ca ari huiduit, nu-ti place, nu asculți, dar nu te manifești!” și mykte alte dintr-astea!!! Dar cum naibii sa nu asculti când hăulea ăla la o stație de 10000 W, pe banii tăi, platiti pentru un concert Coldplay, nu manele Babasha!!! Au huiduit oamenii? Bineînțeles! Acei oameni nu au și ei dreptul de exprimare? Și-au vărsat năduful pentru agresivitatea cu care nu se baga pe gat manelele! Asa cum ai spus, le auzi în trafic, le auzi în magazin, le auzi în taxi, le auzi la vecinul care nu înțelege ca poate sa își pună câști și sa asculte pana ii iese sângele pe urechi, nu, el asociază maneaua cu simbolul succesului, al reușitei în viata, al distractieii, iar asta trebuie sa știe toată lumea!!! Ca degeaba ai succes dacă nu știe nimeni!!! Asa apar casele cu turnulețe și 14 camere, asa apar BMW-urile cât mai luxoase la poarta, asa apar lanțurile de aur la gât de nici dulăul din curte nu are unul atat de gros! Lumea trebuie sa știe musai ca tu o duci bine! Dar dacă tu nu prea ai dintr-astea despre care am amintit mai sus, măcar pui manele la volum maxim, sa creadă lumea ca o duci bine, ca te distrezi, ca nu te interesează de ceilalți, de lege, de bun simt!
    Da, lumea huiduit, sătulă de agresivitatea cu care ne invadează manele! Nu a fost nici vorba de rasism sau sovinism, sau i-o mai spune, ci a fost o atitudine de respingere a agresiunii! Acei oameni nu s-au identificat cu manelele, au plătit sa vadă altceva! Nu e ipocrizie, trebuia sa scrie pe bilet ca va canta și Babasha și arunci îți asumat asta! Dar asa… ei au plătit sa vadă Coldplay, nu Babasha! Dacă era concertul gratis, ca la zilele Romanului, poți sa bagi ce vrei în program, iar publicul poate sa asculte sau sa plece acasă, fără sa se manifeste! E ok! Dar când e pe bani…
    Da, oamenii au dreptul sa se exprime, nu ii condamn pentru asta! Ipocriți sunt cei care încearcă sa ma convingă ca trebuia sa înghită mulțimea aceea tot ce i se baga pe gat cu forța! Uar artiștii, cât de mari or fi ei, sa învețe sa respecte publicul care a plătit un bilet cu preț fix, fără sa negocieze ceva!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.