Cugetări necugetate (vol IV)

de | 12.04.2024

Le Figaro citează ”un bun cunoscător al NATO” despre Klaus Iohannis la NATO: „modul în care a făcut anunțul, momentul ales și lipsa de comunicare cu partenerii arată că nu a înțeles nimic și că nu are calitățile necesare pentru această funcție”. Noi încă ne mai întrebăm care sunt calitățile care l-au promovat în cea mai înaltă funcție în stat pentru atât de mulți ani. Lipsa unei alternative, poate!? Răul cel mai mic!?


Un bucureștean get-beget se plânge că nu mai încape în trafic de ăia de vin din provincie și se plimbă prin capitală. Mașinile lor cu numere infecte de prin alte județe poluează atmosfera idilică a celui mai cel dintre orașele țării. Pare un banc prost, dar nu este.


Guță a cântat pe TikTok și românașii verzi au dat cu cardul în el. Au dat până a făcut vreo 180.000 de dolari în 4 ore. Nu-i problemă: omul a prestat, o parte din bani rămâne la el, o parte la chinezi și o parte merg la statul român (pentru că, cică, s-ar fi prins ANAF de schemă). Dar vă dați seama ce se întâmplă dacă mâine Guță intră în politică și candidează?


Am văzut în trafic mai multe mașini cu o ditamai bulina cu AUR pe portiere. Toate erau niște troace diesel, mărci nemțești, producție înainte de 2000, unele cu volan pe dreapta, altele cu numere din afara țării. Ce vă spune asta?


„Când am venit în funcție acest pasaj era blocat. Celebrele pasaje pentru urși unde, eu vin din Banat, nu există urși în zona aia. Au cărat tot USR-iștii urși prin păduri să-mi arate că există, nu există. Am văzut poze acum vreo șase luni când am spus că facem pasaj pentru urși, urși care nu există în acea zonă, că nu există. Și mi-au arătat tot niște domni de la USR niște filmări, dar erau din Banatul de sud, adică din Caraș acele filmări cu urși. Dar nu mai dăm timpul înapoi”

Ministrul transporturilor, Grindeanu

Nu știu ce fumează Grindeanu, dar să-ți imaginezi că cei de la USR au cărat urși cu mașina ca să nu se facă autostrăzi e noaptea minții! Ce a uitat să spună domn’ ministru, e că e parte dintr-un grup mafiot numit partid, care a făcut pe dracu-n patru numa să nu facă autostradă spre Moldova. Dacă nu era USR să negocieze PNRR și nu era războiul din Ucraina ar mai fi murit mulți români pe E85.


La Roman, doi polițiști locali s-au simțit lezați că le-a atras un cetățean atenția că blochează trecerea și l-au amendat.

Inițial am crezut că l-au amendat pentru că a claxonat, dar nu, l-au amendat pentru că a ocupat un loc de parcare care nu era concesionat de el. Geaba a zis omul că are permisiunea proprietarului, dând dovadă de un înalt grad de responsabilitate, neuronul singuratic al polițistului nu s-a lăsat înduplecat.


Ambasadorul Rusie în România și-a încheiat mandatul și a plecat la Moscova. Să-i urăm ceai cu Noviciok.

Știu că nu e corect, dar de fiecare dată când vine câte o știre că s-a întâmplat o nasoală în Rusia, că-s inundații, că mai spală unul geamurile și cade de la etaj, prima mea reacție e „așa vă trebuie tu-i mama voastră de putiniști”. După care îmi zic: „nu-i frumos Baciule”.


Și să încheiem într-o notă estetic pozitivă: asta e noua Alfa Romeo Milano, frumoasă de-ți vine să o parchezi în pat.

Deși poartă numele unui oraș italian, mașina va fi produsă în Polonia, lucru care i-a supărat pe politicienii naționaliști italieni.


Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.