Cugetări necugetate (vol III)

de | 29.03.2024

Știați că dușul rece arde caloriile sau că 50% din internet este invizibil? 5ToKnow este un newsletter ce în fiecare dimineață îți aduce cinci lucruri pe care (posibil) nu le știi pe un subiect anume.


În orice țară sănătoasă la tărtăcuță, Cristian Popescu Piedone nu ar fi trebuit să fie persoană publică. În țara în care șmecheria e ridicată la rang de noblețe, Piedone a fost primar la Sectorul 5 și acum vrea primare peste capitală. Pentru ca mojicia electorală să fie maximă, vrea să-i lase moștenire primăria de sector lui fii-su. Mai multe despre impostorul cu nume de justițiar broscar, în clipul de mai jos.


Dacia Duster, de la 18.800 la 26.650 euro, de la motor pe GPL până la hibrid, cu tracțiune integrală sau nu, cu cutie de viteze automată sau nu. Cei care-au văzut-o spun că în realitate arată mai bine decât în poze. La urma urmei știți cum se zice: frumusețea e în ochii privitorului.


Pe 4 iunie, Disney+ aduce un serial nou în seria Star Wars: The Acolyte.


Nu prea mă dau eu în vânt după mașinile mari și cu toate că mă aștept ca mașinile electrice să vină cu alte rețete de design decât cele termice, dar asta chiar îmi place: Audi Q6 e-tron. E ditamai mașina de aproape 4,8 metri, dar cumva au desenat-o astfel încât să nu arate ca un autobuz iar formele îi ascund cumva dimensiunile. Nici interiorul nu arată rău.


Altă mașină mare, dar care-mi pare mișto, e Peugeot 3008 (cu sora mai mare 5008). Îmi place că interiorul s-a dus într-o direcție de design care-mi pare mai degrabă o sufragerie confortabilă decât o chestie supertehnologizată și rece. Și, credeți-mă, volanul de la Peugeot e genial. Cel puțin mie mi se potrivește perfect și-mi place rău de tot să mă pun la drum în Peugeotul meu. După ce conduci un Peugeot, aproape orice alt volan ți se pare împrumutat de pe un tractor.


Și o mașină urâtă: BMW Vision Neue Klasse X. Știu că e un concept car, băi, da-i urâtă. Mie-mi pare că BMW a luat-o într-o direcție greșită cu designul.


O curbă din SUA are propriul canal de Youtube, pentru că, în ciuda faptului că nu pare cine știe ce curbă și nu pare să existe vreun motiv logic, acolo se întâmplă mereu accidente. Practic, lumea iese în decor, indiferent că e ninsoare, ploaie sau uscat.


Băiatul ăsta a observat ce observă mai tot românul când călătorește într-o țară civilizată. Adică te duci acolo, te plimbi, vezi lucruri și tragi concluzii. Apoi vii în țară și pui în practică ce ai învățat. Nu și dacă ești primar. Eu pur și simplu nu-i înțeleg pe cei care conduc comunitățile, ce naiba fac ei când merg „afară”!? Cum naiba nu observă că peste tot în lumea civilizată se aplică niște rețete simple numai în satul-comuna-orașul lor nu!? Bine, excepție face Ciucă că el e român verde și nu se duce-n concedii în străinătate.

Pe de altă parte, îmi dau seama că în țara în care niște cetățeni cer desființarea unui loc de joacă, pe motiv că fac gălăgie copiii, și cer în loc o parcare, nu putem avea altfel de primari.


Eu nu înțeleg ce fel de specialiști în ale internetului angajează marile televiziuni. Cum își poate imagina cineva de la Pro TV că eu o să stau să văd trei reclame înainte de începe materialul video!?


Încă o dovadă că energia electrică și verde este viitorul:în timp ce în România prețul electricității este de 69 euro / MWh, în Spania și Portugalia a ajuns la cote extrem de mici. Dar noi o ardem că vrem gaz ca să câștige niște băieți deștepți bani.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.