ChatGPT mă minte și mă pune să-mi fac singur treaba

de | 12.12.2023

Mă enervează că nu am timp să scriu aici pe cât de des aș vrea, în ultima săptămână au fost tot felul de evenimente pe care le-aș fi comentat, dar nu am avut nicio zi în care să termin tot ce-mi planificasem și să nu rămână o “coadă” pe ziua următoare. Dar trebuie să vă povestesc întâmplarea asta.

Periodic am treabă cu niște documente scanate în format pdf. Treaba e destul de simplă în principiu: trebuie să introduc documentele unul câte unul într-o bază de date și să introduc titlul documentului într-un câmp dedicat. Pare simplu, numai că nici mai mărețul Adobe Acrobat Pro nu mă ajută foarte mult, copierea unui text dintr-un document scanat se face cu tot felul de erori, prin urmare corectarea textului îmi mănâncă o grămadă de timp. Și aici intervine dragul de ChatGPT, căruia îi dau documentele iar inteligența artificială îmi dă titlurile corectate frumos. În 99% dintre cazuri totul e perfect.

Azi aveam 16 documente pe care le-am unit într-unul singur și i l-am dat ChatGPT-ului să-și facă magia. Numai că acesta îmi returnează doar 6 titluri. Îi zic să reia operațiunea dar îmi livrează tot cele 6 titluri. Îi explic că sunt 16 titluri și că le vreau pe toate într-o listă unde să specifice și de pe ce pagină a extras textul. Și aici începe să bată câmpii: multiplică cele 6 titluri și pune niște numere de pagini alandala. Pur și simplu m-a mințit în față.

Buuun, zic, ia să o luăm pagină cu pagină și-i zic să-mi dea doar titlul de pe pagina 1. Îmi răspunde cu un text care nu era nicăieri în documentul meu. Hm, ia să schimb foaia: no more mister nice guy. Și încep să-i zic că nu-mi e de nici un folos, că face o treabă de mântuială și că nu-și merită banii care-i plătesc lunar la abonament. Reanalizează documentul … și-mi dă același text inventat. Însist, dar primesc același răspuns. Mai insist o dată și-mi dă următorul răspuns:

Din păcate, nu am reușit să extrag informațiile solicitate din documentul PDF. Vă recomand să verificați documentul direct pentru a obține titlul de pe prima pagină.

Deci practic m-a trimis să-mi iau eu titlul și să-l las naibii în pace.

Urmează vremuri interesante.

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.