Recomandare de cramă faină

de | 13.10.2024

Mă uitam pe topul țărilor de vizitat dacă-ți place vinul și mi-am dat seama de două lucruri: 1. România nu apare acolo și 2. cu toate că mergem anual în Portugalia nu mi-a trecut prin cap să vizitez o cramă de acolo.

Legat de punctul 1, de ce România nu apare acolo? Adică cred că avem vinuri bune iar Feteasca Neagră românească mi se pare unul dintre cele mai spectaculoase soiuri din tot ce am băut eu până acum. O fi pentru că un vin bun e scump în România? O fetească bună pleacă undeva de la vreo 40 lei sticle, în Portugalia un vin local (au peste 250 de soiuri locale) pleacă de la 5 euro iar dacă cumperi o sticlă de peste 10 euro înseamnă că e pentru o ocazie specială. O fi pentru că la noi nu prea sunt crame unde să te duci și să trăiești o experiență completă legată de vin? Nu că nu am avea unde. Mă uitam la micul oraș Panciu. De jur împrejur sunt vii cât vezi cu ochii și orașul ăla ar putea fi o destinație fantastică pentru un weekend relaxant, dar practic orașul nu are nimic de oferit în afară de bidoanele cu vin și lădițele cu struguri de la marginea drumului. Acolo nu pare să se întâmple nimic legat de vin iar pe site-ul administrației locale nu găsești că aceștia s-ar preocupa de așa ceva. Nu e trecut nici un eveniment, nici un festival, nici un loc, nici o cramă … nimic.

Legat de punctul 2, m-am gândit că, până să merg din nou în Portugalia, aș putea petrece un weekend la o cramă din România sau Republica Moldova (care este în topul țărilor de vizitat de către iubitorii de vin), dar aș prefera România. Așa că dacă aveți vreo recomandare, vă rog dați-mi un mesaj sau comentați aici.

Photo by Veronika Jorjobert on Unsplash

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.