Ce m-a enervat săptămâna asta

de | 26.07.2024

A scris Teo despre două situații care sunt strigătoare la cer. Eu am altă situație relatată de presă care m-a scos din pepeni.

Unul pe care o parte din presă îl numea „antrenorul de genii” a fost prins violând un minor. Când zic că l-au prins mă refer la flagrant. Nu înțeleg cum e asta cu flagrantul. Adică au așteptat să-l violeze pe copil ca să aibă ei poliția o probă imbatabilă sau cum s-au desfășurat lucrurile!? Trecea poliția pe stradă și a dat peste ei!? Înțeleg că părinții copilului mai făcuseră reclamații pe care poliția le-a clasat pentru că nu erau dovezi. Și-atunci au așteptat să-l violeze pe băiat ca să aibă!? Nu înțeleg cum vine asta. Ce om polițist/procuror sănătos la cap ar proceda așa. Să-mi explice cineva că eu nu înțeleg.

Apoi se dovedește că școala individului, care se lăuda cu toate acreditările posibile, funcționa ilegal și făcea asta de ani buni. Și nimeni vreodată nu s-a gândit că școala nu are acreditare. Adică tipul apare pe la televizor și își face reclamă peste tot dar nici unul dintre miile de angajați din Ministerul Educației, nici unul din angajații Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar nu-l deranjează. Fiți atenți cum se numește agenția lui pește: „de asigurare a calității în învățământ”. Iar angajații ăștia nu muncesc pe surcele, de exemplu președintele superbei agenții încasează aproape 15.000 pe lună iar media în minister e undeva pe la 10-11.000 pe lună.

OK, să zicem că ministerul e populat de lipitori de afișe (cu toate că nu cred asta pentru că incompetența celor mulți se sprijină pe competența celor puțini), dar la școala aia cine preda? Nu erau acolo pedagogi, niște profesori? Chiar nici unul nu s-a prins că ceva e în neregulă cu instituția sau doar s-au mulțumit să-și încaseze indemnizația?

Și-acu vă mai întreb: ce țară-i asta care-i permite unui individ din ăsta să-și facă școală? Ce fel de poliție e aia care așteaptă un flagrant odios ca să-și facă treaba?

Photo by engin akyurt on Unsplash

Distribuie!

Comentează!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cam pe aceeași temă

Newsletter

Trimitem un newsletter pe săptămână cu ultimele articole.